25 Ekim 2011 Salı

Maça Doğru: Galatasaray – Gaziantepspor



Maç: Galatasaray – Gaziantepspor 
Yer: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Tarih: 26.10.2011 Saat: 20.30
Yayın: Lig TV (Canlı)
İnternetwww.galatasaray.org (Canlı Anlatım)
GSBilyoner597

Spor Toto Süper Lig’de sırasıyla Eskişehirspor (2-0), Ankaragücü (3-0) ve Bursaspor(2-1) karşısında kazandıktan sonra MP Antalyaspor ile deplasmanda golsüz berabere kalan Galatasaray, yedi hafta sonunda topladığı 14 puanla zirvenin üç puan arkasında ikinci sırada konumlanıyor. Takımımız, Spor Toto Süper Lig’de Bursaspor (13 gol), Kayserispor (12 gol) ve Fenerbahçe’nin (12 gol) ardından 11 golle ligin en skorer ekiplerinden biri.

Brezilyalı orta saha oyuncumuz Felipe Melo’nun üç golle zirvede olduğu skor paylaşımındaJohan Elmander ve Milan Baros ikilisinin ikişer golü bulunuyor. Selçuk İnanGökhan Zan ve Kazım Kazım’ın ise birer golü var. Diğer golümüz, Ankaragücü’nden Jan Rajnoch’un ters kafa vuruşunda gelmişti. Gaziantepspor ise ilk altı haftada attığı iki golle ligin bu alandaki en başarısız takımı olarak öne çıkıyordu. Aynı periyodu galibiyetsiz ve toplam iki puanla geçen kırmızı-siyahlılar, yedinci hafta maçında renkdaşı Gençlerbirliği’ni Kamil Ocak Stadı'nda 3-0 yenerek hem gol hanesini doldurdu, hem de sezondaki ilk üç puanını aldı.

Spor Toto Süper Lig’de 2011-2012 sezonundaki ilk dört karşılaşmasından mağlubiyetle ayrılan Gaziantepspor’da görevinden istifa eden teknik direktör Tolunay Kafkas’ın yerineAbdullah Ercan getirilmişti. Gaziantepspor ile üç senelik mukavele yapan Ercan, ligdeki ilk iki maçta Beşiktaş ve Sivasspor karşısında golsüz berabere kalan takımının iki puan elde etmesini sağladı. Türkiye Futbol Milli Takımı’nın altyapı kademelerinde de antrenör olarak görev yapan genç teknik adam, Gençlerbirliği karşısında 3-0’lık skorla kazanan takımında iki gol ve bir asistle öne çıkan 19 yaşındaki Muhammet Demir’e ilk 11’de şans verdi.

Gaziantepspor, Ercan yönetimindeki üç lig maçında kalesinde gol görmedi. Bu sekansta toplam beş puan kazanan rakibimiz, puan tablosunda 17. sıradan yukarı gidemedi.

Galatasaray ve Gaziantepspor, çarşamba akşamı lig tarihinde 51. kez birbirlerine rakip olacaklar. Takımımızın galibiyet sayılarında 29-9 ile üstünlük sağladığı rekabetteki 12 maçta eşitlik bozulmadı. Galatasaray, Gaziantespor’un attığı 35 gole 83 golle cevap verdi. 

İki takım, ligdeki ilk karşılaşmalarını 1979-1980 sezonunda yaşadı. Kulüp tarihinde en üst seviyede mücadele ettiği ilk sezonda Galatasaray’a her iki maçta da mağlup olmayanGaziantepspor, buna rağmen rakip fileleri sarsmayı başaramamıştı. İki ekip arasındaki mücadele, aynı sezonun Türkiye Kupası’nda da yaşandı. İstanbul’da oynanan çeyrek final birinci maçından 1-1’lik beraberlikle ayrılan takımımız, Gaziantep’te normal süresi 1-1 sona eren karşılaşmadan uzatma bölümünde attığı tek golle üstün ayrılmayı bilmişti.

Ligdeki ilk iki sezonunda Galatasaray’a karşı kaybetmeyen Gaziantepspor, 1981-1982 sezonundaki her iki mücadeleden de 1-0’lık skorla mağlup ayrılmıştı. Galatasaray’ın rakibi önünde en farklı skorla kazandığı maç ise 2005-2006 sezonunda oynandı. Ali Sami Yen Stadı’ndaki mücadeleden 6-0 üstün ayrılan takımımız, 1996-1997 sezonunda İstanbul’da gerçekleşen lig maçında rakibini 6-1’lik skorla yenmişti. Hakan Şükür’ün bu maçta dört golü vardı. Galatasaray’ın 1993-1994 sezonunda Gaziantep’te 4-3 kazandığı karşılaşma da rekabet tarihinin en gollü iki maçından biri olarak kayıtlara geçiyordu. İlk yarısı 3-3’lük eşitlikle sonuçlanan mücadelede Suat Kaya’nın ikinci yarıda attığı gol skoru belirlemişti.

Galatasaray ve Gaziantepspor, 2010-2011 sezonunda ise dört defa karşı karşıya geldi. Lig maçlarında her iki takım da iç sahadaki karşılaşmalarından 1-0 üstün ayrılmayı başardı. Türkiye Kupası’nda ise evinde 2-1 geriden gelerek 3-2 kazanan Gaziantepspor, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’dan golsüz beraberlik alarak üst tura yükseldi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder