28 Aralık 2012 Cuma

Hak,Hukuk ve Adalet ..






Tarih : 15 Ocak 2011..  Ülkemizin ne kadar da demokratik bir ülke olduğunu gösteren bir gün. Galatasaray Spor Kulübü , yeni stadına geçiyor ve görkemli bir açılış yapıyor. Türkiye bu açılışa kilitlenmiş , ülkemize kazandırılan bu yeni değerin ilk imtihanını bekliyor.
Çeşitli organizasyonlar yapılıyor ardından da konuşmacılar tek tek söz alıyor. Erdoğan Bayraktar mikrofonu alıyor ve Galatasaray hakkında hoş olmayan cümleler kuruyor.Taraftarlar bu konuşmadan doğal olarak rahatsız oluyor ve ıslıklıyor. Ardından sayın Başbakan'ımız çağırılıyor . Ne olduysa o an oluyor. Islıklar ve yuhalamalar artıyor. İşte o an Galatasaray adına milat oluyor.

Yukarıda yaşanan olay konusunda , herhangi bir yorum yapmaya gerek yok. Sonra bana ne olacağı belli olmaz. Her neyse orada yapılan protesto sonucunda Galatasaray Spor Kulübü  sanki bu ülkeden men ediliyor. Yapılan stada yol yapılmıyor. Her türlü eziyet Galatasaray taraftarına çektiriliyor.Stadın devri konusunda onlarca sorun çıkartılıyor. Bunlar yeterli olmuyor ve TFF'de bile Galatasaray'ın sözü artık hiç geçmiyor.Galatasaray  o sezon çok kötü bir sezon geçiriyor ve şampiyon olamıyor. Ancak o sezonun sonunda "Şike Operasyonu" ortaya çıkıyor. Burada ki başrol ; "Günahların Takımı Fenerbahçe" oluyor. Herkes "Ha Fenerbahçe küme düştü Ha düşecek.." derken Fenerbahçe hiç bir ceza almadan yırtıyor.Nasıl mı ? Çünkü "Sahaya yansımamış ki "yahu..

Yansımamış haliyse burada ;  http://fossagiallorosso.blogspot.com/2012/05/sikeci-fenerbahce.html

Neyse biz devam edelim. Ardından o sene her türlü oyuna,haksızlığa rağmen Galatasaray Spor Kulübü ligi lider bitiriyor ancak Fenerbahçe için hazırlanan Süper Finali oynamak zorunda kalıyor. Buna rağmen Galatasaray Şampiyon olup , Kadıköy'de Kupa kaldırıyor. Bunun ardından rakip taraftar , terör örgütü gibi , yakıyor,yıkıyor ve polise saldırıyor cezası mı ? "Sulu Derbi" kadar oluyor.. Nede olsa Galatasaray için her şey "milat" ya...

Ardından 12 Ağustos 2012 tarihinde Galatasaray-Fenerbahçe arasında Süper Kupa Finali oynanıyor.
Bu karşılaşmada Galatasaray'ın futbolcusu  Engin Baytar hiç hoş olmayan şekilde hakem Cüneyt Çakır'ı itiyor.Bu hareketleri sonrasında 11 maç ceza alıyor. Yapılan açıklamada ; " Bu ceza Türk Futbolu için milat olacak." oluyor.

Peki ya sonra ne oluyor ?

Tarih : 16 Aralık 2012 ... Galatasaray-Fenerbahçe arasında Lig Karşılaşması oynanıyor ve Meireles kırmızı kart görüyor. Kartın ardından , hakeme tükürüyor ve "Gay İşareti " yapıyor.. (http://fossagiallorosso.blogspot.com/2012/12/meireles-ve-ulke-paras.html#more)
Bu hareketler için  aldığı ceza 11+1 oluyor. Ancak yine her zaman ki gibi araya birileri giriyor ve bu ceza 4'e kadar iniyor. Gerçi ırkçılık bile bu ülkede 3 maç ya neyse..






11 maç cezanın nasıl da 4 maça indiğini anladınız sanırım. Bu ülkede bu işler böyle.. Ne Hak , Ne Hukuk Nede Adalet var..

Şike yapılır , sahaya yansımaz.
Irkçılık yapılır , rakibe yansımaz..
Tükürür olur , yüze yansımaz..
Çünkü yukarıdan ,aşağıya herkes bunlara çalışır.Siyasetin yönettiği Futbol'dan ne bekliyoruz ki Allah aşkına ?

Son olarakta ....

Söz konusu Fenerbahçe ise her şey mübah.Söz konusu Galatasaray ise Milattır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder