9 Ekim 2011 Pazar

Milli takımlarımızın genel durumu


Bence bizim milli takımlarımızın durumunu en güzel özetleyen durum yukarıda ki karikatürdür, kim çizmiş ise eline sağlık. 2002 dünya kupasında gruptan çıkmamız için Brezilya'nın Kosta Rika'yı yenmesi gerekiyordu, bu sene ki Basketbol şampiyonasın da Britanya'nın Polonya'yı yenmesi gerekiyordu bir üst tura çıkmamız için yendi ve çıktık. Salı günü Almanya'nın Belçika'yı yenmesi gerekiyor ki elemelere kalabilelim. Peki bunun sebebi nedir? Neden hep başkalarının eline bırakıyoruz? Bence cevabı basit; ilk olarak biz genel olarak hep yumurta kapıya sıkışınca aslan kesildiğimiz için saçma sapan maçlarda kaybettiğimiz saçma sapan puanlar sebebi ile ileriki zamanlar da o kaybettiğimiz puanları arar duruma geliyoruz. Bu sene Azerbaycan ve Avusturya'ya kaybettiğimiz puanlar, Dünya kupası elemelerin'de Estonya'ya kaybettiğimiz puan bunlar hep bizleri hedeflerimizden uzaklaştırıyor. Bunların dışında ülke olarak stilimiz olan sistemsizlik ve günü kurtarma düşünceleri en büyük etken. Her şampiyonaya mutlak başarı parolası ile başlayıp sonlara doğru işler yoluna gitmeden bu mutlak başarı parolası yeniden yapılanmaya doğru kayıyor ve bu sürekli kendini tekrar ediyor.
Daha bu sene göreve getirilen Ersun Yanal geçtiğimiz hafta istifasını verdi ve bu sene içinde yaptıkları, attığı adımların hepsi çöpe. Yerine gelen kişi sıfırdan başlayıp kendi yapıcıklarını yapmaya çalışırken zamanı geldiğinde oda kovulup yerine başkası gelecektir.
Galatasaray'da da gördük bunun örneğini bin bir umutla kurulan Scouting'in başına getirilen Cüneyt Tanman yaz dönemi takımdan ayrılıp Federasyona göreve getirildi.
Anlayacağınız bu sistemsizlik ve günü kurtarma planları yapan zihniyetler değişmedikçe başarı da gelmez ve bizde sürekli başkalarının eline bakmaya muhtaç kalırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder