20 Kasım 2011 Pazar

Analiz | Beşiktaş-GALATASARAY (0-0)

Bu sezonun ilk derbisine çıkacaktı Galatasaray.Herkes gibi bende heyecanlı bir şekilde maç saatinin  gelmesini bekliyordum. Ara sıra bu sezon iyi futbol oynayan,en azından yenilmeyen(mücadele eden) bir Galatasaray vardı. Derbiyi kazanma ihtimalimiz de hiçte azımsanmayacak kadardı. Rakipte dengesiz bir takım ve sadece belirli varyasyonlarla pozisyon üreten  bir takımdı.Bu hususları ele aldığımızda tabi ki aylar sonra ilk kez nabzımız bu kadar hızlı atıyordu... Neyse birde maçı anlatalım biraz...

 Maç öncesi kadro aynen bizim beklediğimiz gibiydi. Doğru olanda buydu kağıt üzerinde. Ancak bir daha gözüktü ki kağıt üzerindekilerle oynanmıyor futbol. İlk 20 dakika dışında berbat futbol oynayan bir Galatasaray vardı sahada. Onun dışında Beşiktaş iyi mi oynadı?

 Bu soru biraz bakış açısına bağlıdır ve tartışılır. Bence, 4-5 net pozisyona giren Beşiktaş'ta iyi değildi aslında. Sadece hücumdaki üretkenliği sağlayacak oyuncu sayısı daha fazlaydı. Bundan yola çıkarak pozisyona girdiler. Maçı domine etmesi gereken dakikalarda bunu sağlayamaması da iyi olmadığını gösterir nitelikte. Maçı kazanmak için iki takımda pek bir şey yapmadı ancak pozisyon olarak Beşiktaş'ın kazanması daha olur gibi gözüküyordu. İlk 20 dakikadan sonra orta sahayı resmen bırakan,gerekli yerleri kapatamayan ve Beşiktaş'ın kanat bindirmelerini izleyen Galatasaray vardı. Bu ikinci yarının başlamasıyla birlikte biraz daha oturur gibi olsa da ne yazık ki gerektiği gibi oynayamayan bir Galatasaray vardı bugün. Peki bunun asıl sebebi neydi? Oysa kağıt üzerine baktığımızda ; Selçuk-Melo-Ayhan-Engin orta sahası ile Galatasaray'ın orta alanda bir adım önde olduğunu düşünebilirdik. Ama Felipe Melo'nun gününde olmaması,Ayhan'ın oyunda hiç olamaması ve yerine giren Sabri'nin sakatlanarak oyundan çıkması,Galatasaray'ın orta saha üstünlüğünü 20 dakikadan sonra vermesine sebep oldu. Diğer akla gelen bir soruysa Sabri'nin oyundan çıkması ardından Melo'nun çıkması üzerine ilk kez üretkenlik olarak Sercan dışında tüm hücum oyuncularını oyuna süren Galatasaray neden pozisyon üretemedi? Burada biraz da beraberliğe yatmak isteyen bir psikoloji etkili oldu. Hücum yapma konusunda adım atamayan bir Galatasaray vardı. Ama son dakikalarda oyunun kontrolünü eline geçiren Galatasaray biraz etkili olsa da pozisyon üretemedi ve takımlar 1 puanla yetinmek zorunda kaldı..
Maçta Galatasaray adına ; Muslera 1 puanı kazandıran isim olurken,Kazımsa pozisyon üretmemizi engelleyen yegane isimdi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder