6 Temmuz 2013 Cumartesi

Bazen Kelimeler Kifayetsiz Kalır Benim Güzel Ülkemde..


"Güzelim ülkemde hangi iş doğru gidiyor ? " düşündüğümüz bugünlerde Türkiye Futbol Federasyonu çok önemli bir karar aldı. Aldığı karar ülkemiz futbolunun geleceğine yön verecek bir karardı. Bu karar hepimizin de bildiği gibi "6+0+4" kararıydı. Bu kararın hangi zihniyetle nasıl alındığını kimse bilmiyor ama kimin istediğini ve emrin nereden geldiğini herkes ama herkes çok iyi biliyor. Bu kararım TFF tarafından değil  "UEFA'dan 2+1 men yiyen bir takım" tarafından alındığını biliyoruz. Ancak artık bu düzene dur demenin zamanı geldi. Nasıl olur ? Nasıl gelişir ? Hiç bir fikrim yok. Çünkü bu ülkede seçim yok atama var. Siyaset elini futboldan çekmediği sürece bu ülkede futbol hiçbir zaman adil olmayacaktır.

Neyse gelelim biz kulübümüzün neler yapabileceğine yada neler yapamayacağına..

İlk olarak herkes kulübümüzden bu TFF'yi değiştirmesini bekliyor. Şimdi size soruyorum ; " Siyasetin getirdiği bir adamı kim nasıl indirebilir ? " Maalesef bu formül çok ama çok zor. Neden mi ? Kısaca anlatayım ;  ASY Spor Kompleksi TT Arena açılışında olanları aklınıza getirin.Getirdiniz değil mi ? Peki ondan sonra siyasetin Galatasaray'a olan tavrını düşünün.. Sanırım daha da uzatmaya gerek yok. Siyasetin en son yardım etmek isteyeceği kulüp maalesef biziz..

Gelelim herkesin kafasında bulunan bir başka formüle... Bu formül imza toplayıp TFF'nin olağanüstü seçime gitmesidir. Bu çok mantıklı gözükse de maalesef  buda çözüm olmayacaktır. TFF'nin inisiyatifinde olan bir durum olmasının yanında 17 kulüp bazı sebeplerden dolayı gereken desteği veremeyecektir.. Siyasi baskı sonucu çoğu kulüp geri adım atacaktır atmasa bile dediğim gibi TFF'nin inisiyatifinde olan bir durum bu. Ne zaman şikeci tayfası isterse o zaman TFF değişecektir.

Gelelim 3. formüle. AİHM'e yapılması gündemde olan başvuru. Bu konu hakkında bugün birçok Spor Hukuku bilen kişilerle görüştüm. "Bunun ses getireceğini ancak büyük ihtimalle sonuç getirmeyeceğini" söylediler. Bunun ne kadar doğru olduğu tartışılır. Benim bilgi alanım dışında ancak anlatılan gerekçeler bana çok mantıklı geldi.Umarım tek ihtimal olan bu formül işe yarar ve sonuç alırız.

Eeeee ? Başka aklıma fikir gelmiyor maalesef. Bu nedenle kulübümüz maalesef bir kararda tek kalmamasına rağmen siyasetin ve şikeci tayfasının karşısında kalmıştır. Çoğunluk yanımızda olmasına karşın ne yazık ki demokrasinin gerektirdiği olmamıştır.. Lütfen bu nedenle kulübümüze zarar vermeyelim aksine birlik olalım. Bu oyunu hep beraber kulübe destek olarak bozalım.. Bu sene daha önceki senelerden çok daha önemli olacaktır.Bu nedenle lütfen bu ülkeye Galatasaray'ın ; Türkiye olduğunu tekrar gösterelim..


Bu arada unutmadan koskoca 58. maddeyi bir gecede (oyun oynanırken) değiştiren TFF , 17 kulübün istediği ufak kural değişimini nasılda değiştiremiyor ? Bunun cevabını bu ülkenin güzel insanlarına vermek zorundadır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder