17 Temmuz 2013 Çarşamba

Esra Şencebe Galatasaray'da


Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Esra Şencebe ile 1 senelik anlaşmaya varmıştır.


Resmi sitemize özel açıklamalarda bulunan ve Galatasaray'a yeniden döndüğü için mutlu olduğunu ifade eden Şencebe "Galatasaray çok aşina olduğum bir takım, altyapısında yetiştiğim ve senelerce oynadığım, bildiğim bir takım. Bu sezon tekrar yollarımız kesişti. Galatasaray'ın her zaman hedefleri büyük olmuştur.
Bunun bilinciyle tekrar buradayım. Umarım takıma faydalı olur ve bireysel olarak güzel bir sezon geçiririm. Şimdiden bana destek olan ve sezon boyunca destek verecek herkese teşekkür ederim" dedi.

Kariyerinin en güzel günlerini sarı kırmızılı formayla geçirdiğini belirten Şencebe "En iyi sezonumu Galatasaray'da yaşadım, 2007-08'de. O dönemki başarılı performansımı tekrarlamak istiyorum. Tanıdığım bir camiada bunu gerçekleştirmek kolay olacaktır diye düşünüyorum. Artık tecrübeli oyuncu konumundayım, bunu sonuna kadar sahaya yansıtıp takım için yararlı olmak istiyorum" şeklinde konuştu. 


Esra Şencebe
21 Aralık 1981'de Malatya'da doğan Esra Şencebe 13 yaşında ilk olarak voleybol ile ilgilense de kararını basketboldan yana kullandı ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi takımına girdi. 

Daha sonra Galatasaray altyapısına transfer olan Şencebe 2001-02 sezonu koç Ekrem Memnun ile çalışma fırsatı buldu. Erdemir, Fenerbahçe, TED Kayseri Kolejliler'de forma giydikten sonra yeniden yuvaya dönmüştü. Esra Şencebe 2007-2010 yılları arasında üç sezon Galatasaray forması giyerken takımımızın 2008 Eurocup yarı finali ve 2009 Eurocup şampiyonluğunda pay sahibi olmuştu. Kariyerinin en iyi dönemini sarı kırmızılı çatı altında geçiren Şencebe 2007-08 sezonu ligde 11,2 sayı 2,4 asist ortalaması yakalamış, üç sayılık atışlarda da % 47,1 ile (67/142) isabet bulmuştu. Ligin 17. haftasından playoff final serisi dördüncü maçına kadar olan bölümde 13 maçta 15,4 sayı 3,4 ribaund 2,7 asist üreterek takımımızın sekiz sezon sonra finale yükselmesinde başrolü oynayanların başında gelmişti. Esra Şencebe Galatasaray'da bir Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Türkiye Kupası kazanmıştı. 2010-12 sezonu arasında Beşiktaş'ta oynayan Şencebe geçtiğimiz sezonu ise Fenerbahçe'de geçirdi.

1,70 boyunda, şutör guard pozisyonda görev alan Şencebe dış şutlardaki isabeti ve bire bir savunmasıyla dikkat çekiyor. 
                                          
                                                                                                             www.galatasaray.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder