7 Aralık 2012 Cuma

Analiz | Kerim Frei..


Galatasaray’ın hücum hattında özelliklede kanatlardaki sorunu malumunuz. Son 2 senedir bu mevkilere bir çok isim gelmesine rağmen hala istenilen düzeye gelmiş değil takımın kanatları. Bizde bunun için sizlere Kerim Frei analizi yapmak istedik.

Kerim Frei özellikle geçen seneden sonra adını duyurmaya başlamasına rağmen Türk futbol severlerin çoğunun onunla tanışması Danimarka ile yapılan hazırlık maçı ile olduğu. Oyuna girdikten sonra topla buluştuğu anlarda etkili olması ve Mevlüt Erdinç’in attığı golde payı olması onu bir anda istenilen oyuncu yaptı.

Aslen Türk olan babasının İsviçre’ye yerleşmesi ve Faslı bir kadın ile evlenmesi sonucu 19 Kasım 1993 yılında dünyaya gelen Kerim Frei tahmin edebildiğiniz ve gördüğünüz üzere teknik kapasitesi üst düzeyde olan bir oyuncu. Hücumun her bölgesinde faydalanabilecek bir oyuncu. Topu aldığı zaman sürekli dikine gitmeyi düşünen oyun yapısı, sürati ve çevikliği onu ön plana çıkartan özellikleri arasında. Geçen sene zaman zaman Fulham ile A takımı ile maçlara çıkmasına karşın genel olarak Fulham’ın reserve takımında görev almıştı. Bu sezon ise 3 aylık bir Cardiff macerasından sonra bu ay başında Fulham’a geri döndü ve geçen hafta oynanan lig maçında ilk 11’de şans buldu. Genç milli kategorisinde İsviçre forması giyen Kerim, geçtiğimiz aylarda Türk milli takımının teklifini kabul etmesi ile birlikte Danimarka’ya karşı ilk milli macerasını yaşamış ve Mevlüt Erdinç’in attığı golde büyük katkı sağlamıştır.

Gerek kanatlardaki sorunumuz, gerek gelecek adına olumlu bir hamle olması ve büyük potansiyeli ile kaçırılmaması gereken bir oyuncu durumuna getiriyor. Şimdiden adı takımımız ile anılmaya başlasa da neler olabileceğini devre arasında hepimiz göreceğiz. Umarım böyle yetenekli ve genç oyuncuyu takımımıza kazandırılarak gerek şuan bulunan kanat sorununun giderilmesi adına, gerek ise gelecek adına güzel bir hamle yapılır.

Kısa Bilgi : Geçen sene devre arasında Galatasaray Scout ekibi tarafından takibe alınmıştır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder