11 Aralık 2012 Salı

Mantıklı Transfer Önerileri | Japon sihirbaz “Keisuke Honda“





Malumunuz Galatasaray'ımız Şampiyonlar Liginde Braga ve Cluj'u geride bırakıp 2.tura yükseldi. Hocanı'nda dediği gibi bu futbol 2.tura yetmeyecektir. Ama bende düşünüyorum ki bu futbolun düzelmesi için Selçuk ve Melo´nun yükünü azaltmak ve topa sahip olabilecek, tutabilecek, sürebilecek, ve dağıtabilecek bir oyun kurucu lazım. Tabii ki piyasa 10 numara kaynıyor. Ama çoğu isim Şampiyonlar Liginde oynadığı için bizde oynayamıyor, yada maliyeti çok fazla geliyor.


Bu nedenle bende uzun yıllardır takip ettiğim ve Galatasaray'a uygun gördüğüm adamı yeniden önermek istiyorum. Bu isim ; "Keisuke Honda."
Honda 13 Haziran 1986 yılında Japonya´nin Settu kentinde dünyaya gelmiştir. Honda,futbolu çocuk yaşında Settsu FC kulübünde öğrendi. Yeteneklerini keşfeden Gamba Osaka kulübü onu Alt yapısına transfer etti. Orada bekleneni veremedi ve 2001 yılında Seiryo okul takımına transfer oldu. İki yıl içinde müthiş bir patlama yapan Honda takımın yıldız oyuncusu oldu ve Ülke içi okul turnuvasında takımını yarı finale kadar taşıdı. Japonya liginde de bu performansı sürdüren Honda , verdiği emeğin karşılığını alır ve 2005 yılında Nagoya Grampus takımına transfer olur. Orada da kısa süre içerisinde vazgeçilmez olur.

2008´in Ocak ayında Honda Avrupa´ya ilk adımını atar. Venlo ile 1,5 yillik sözleşme imzalar. Honda, gelir gelmez katkı yapmaya başlar ve ilk 11'in değişilmez futbolcusu olur. Buna rağmen kulübü İkinci lige düşmekten kurtulamaz. Ama Honda sayesinde Venlo ertesi sene yeniden Eredivisie´ye yükselir. 2009/2010 sezonun ilk yarısında yine müthiş bir performans gösterir Honda. Ayrıca taraftarın da sevgilisi olur. Taraftar ona “Keizer” lakabını takar. Ligin ilk yarısında ilk 8 macta 7 gol atar Honda. 2010 Ocak ayında ise 6 milyon Euro karşılığında Honda CSKA Moskova´ya transfer olur. Geldiği sene ilk Şampiyonlar Ligi maçı rövanş karşılaşmasında bir gol atıp bir asist yapan Honda 2-1 lik galibiyette baş rol oynar. 3 yıldır Moskova´da güzel günler geçiren Honda artık yeni bir macera aradığını ve 2013´ün Aralık ayında biteceği sözlenmesini uzatmayacağını açıklar. Bu sebeple Honda´yi öneriyoruz. CSKA bu sene Şampiyonlar Liginde de oynamadığı için oynatabiliyoruz geldiği takdirde.
Ülkesinde de kült figür haline gelmiş bir kisi Honda, 42 macta forma giyen basarili futbolcu 12 kez fileleri havalandırmış.
Honda kimdir ?

Doğum Tarihi: 13.06.1986
Ülke: Japonya
Mevki: Sol acik, 10 numara, forvet
2005–2008 Nagoya Grampus Eight 90 (11)
2008–2010 VVV-Venlo 68 (24)
2010–ZSKA Moskau 64 (17)

1 yorum:

  1. Askin, son zamanlarda dizinden arka arkaya ciddi sakatliklar yasadi Honda, ve uzun sure oynamadi bu yuzden. Ilk sakatligi gectikten hemen sonra sakatlandi, sonra bir kez daha ayni sekilde...falan..
    Eger kronik, kendisini tekrarlayan bir diz problemi varsa cok akillica bir yatirim olmaz.
    Gerci CSKA onunla yeniden sozlesme yenilemek istiyor, eger cok ciddi bir durum olsaydi belki buna yanasmazlardi ama yine de dikkatli arastirmak lazim bu durumu.
    Sonucta elimizdeki bilgiler sol bek ve 10 numara pozisyonuna transfer istendigi yonunde. Sol bek icin aday ve adaylar Brezilya'dan deniyor (mesela Carlinhos), on numara adaylarindan biri Honda olsa da sakatlik durumu can sikiyor acikcasi.
    Ayrica daha once Fatih hocanin israrla veto ettigi soylenilen Diego'da olasi on numara adaylari arasinda nasil oluyor da hala israrla gosteriliyor ilginc dogrusu..

    YanıtlaSil