10 Ocak 2013 Perşembe

Tek eksiğimiz "Wesley Sneijder"



Avrupa´da ve Türkiye´de emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Takım tam olmasa da tamam gibi , sadece bir eksiğimiz var. Oda rakip defansın kilidini açacak , takımı ofansta tutacak bir 10 numara. Bir maestro. 
Ve bu maestro´yu bugün Başkanımız Ünal Aysal açıkladı. ; "Wesley Sneijder." Peki kimdir Sneijder ? Tanımayan yoktur ancak bizde adettendir deyip bir şeyler karaladık. 


Sneijder 9 Haziran 1984 yılında Hollanda´nin Utrecht kentinde Dünyaya gelmiştir. Futbola direk damardan giriş yapan Wesley 7 yaşında Ajax akademisinde abisi Jeffrey ile beraber futbola baslar. Wesley abisinden daha başarılı olur ve 2002 yılında Profesyonel sözleşmeyi imzalar. İlk profesyonel maçına 2003 yılında Willem 2 karşısında çıkan Sneijder , o maçta göz doldurur ve ligin geri kalan 16 maçta da görev alır ve 4 gol 2 asist yapar genç yaşına rağmen. Bu performansı onu direk Hollanda Milli Takımına taşırken hemen ilk maçında Moldova karşısında golle tanışır Sneijder.

2003/2004 sezonunda artık takımın vazgeçilmezi olan oyun kurucu 30 maçta 9 gol 11 asist ile oynayarak yine göz doldurdu ve takımını şampiyonluğa taşıdı. Hollanda Milli Takımında da yine ara sıra oynadı ve kısa sürelerde kendinden söz ettirmeyi başardı. 

İlerleyen 2 sezonda da muhteşem performans ortaya koyan Sneijder 2007 yılında 27 milyon Euro gibi bir ücretle Real Madride transfer olur. Bu para Ajax´in o zamana kadarki en pahalı oyuncu satışı oldu.
 
İlk sezonunda hemen müthiş bir performans ortaya koydu Sneijder, takımıyla hem Kupayı, hemde Şampiyonluğu alarak duble yaptı. 

Ancak ikinci senesinde hem takim hemde kendisi ciddi bir düşüş yaşadı. Sadece 22 maça çıkabilen Sneijder başarısız bir sezon sonrası köklü bir revizyona kurban gitti ve 2009 yılında 15 milyon Euro´ya Inter'e transfer oldu. Orada adeta yeniden doğan Hollandalı yıldız özellikle Şampiyonlar Ligindeki performansıyla takımına Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu, Lig Şampiyonluğu, Kupa Şampiyonluğu ve Fifa Dünya kulüpler şampiyonluğu getirdi. Bu performansıyla piyasayı alt üst etti Sneijder, Uefa´da yılın orta saha oyuncusu seçildi, Dünya Kupasında gümüş topu aldı, Fifa'da yılın 11'ine girdi ve artık bir Dünya starıydı kendisi.

Bir sonraki sezon nispeten daha mütevazi bir sezon geçiren Sneijder Inter ile sadece kupayı almakla yetindi ve sadece 25 maçta forma giydi.

2011-2012 sezonunda da maç sayısı 20'ye düşmüştür ve yavaş yavaş Inter´de gözden düşmüştür. Özellikle adele sakatlıkları onu geriye atarken , bir yandan Inter Sneijder'in maaşında indirim yapması konusunda kriz yaratıyordu. Sneijder´de indirime yanaşmayınca Kasım 2012 yılında Kadro dışı kaldı.

Sneijder hem oyun kurucu hem sol açık olarak oynatılabilen bir futbolcu. Kısa boyuna rağmen fiziği kuvvetli ve rakipler onu toptan ayırmakta zorlanıyor. Etkili uzun paslar ve uzaktan attığı etkili ve sert şutları sayesinde "Sniper" lakabını aldı yıldız oyuncu. .,

Umarız bu transfer gerçekleşir ve Galatasaray'ımız kariyeri başarılarla dolu olan bu futbolcu ile uzun yıllar Avrupa´da eskisi gibi başarıdan başarıya koşar.
Sneijder Kimdir ?

Doğum Tarihi: 9 Haziran 1984
Ülke: Hollanda
Mevkii: Ortasaha , Sol acik
Boy: 1,70


                                                                           Cihan Şerbetçioğlu | FossaGialloRosso

9 yorum:

  1. Zor transfer, inşallah bir an önce sonuçlanır da milletin gözüne rahat uyku girer :):)

    YanıtlaSil
  2. @ Cihan Serbetcioglu

    öncelikle eline koluna saglik,ama merak ettigim birsey var oda bu transferi Fatih hoca istiyormu?

    YanıtlaSil
  3. Sorunuza ben cevap vereyim.. Neden istemesin ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @ fossa

      Öncelikle tessekür ediyorum cevap icin ama, Fatih hoca medyada ne yazilsa bir cevabi vardir bu transferde 7'den 70'e herkes heyecanlanirken Fatih hocanin ve Abdurrahim Albayrak'in sessiz kalmasina anlam veremiyorum....

      Sil
    2. @ fossa

      Öncelikle tessekür ediyorum cevap icin ama, Fatih hoca medyada ne yazilsa bir cevabi vardir bu transferde 7'den 70'e herkes heyecanlanirken Fatih hocanin ve Abdurrahim Albayrak'in sessiz kalmasina anlam veremiyorum....

      Sil
  4. Fatih hoca kimin yetenekli ve iyi oldugunu bilmiyormu sanki?
    Baskan dünya'nin en iyi orta saha oyunculardan birisini kadroya katacak ve hocamiz yok ben Sneijder'i istemiyorum nerede oynatacgimi bilmiyorummu diyecek? Bu haberler tamamen hayal ürünüdür. Zaten Albayrak kendiside hocanin Sneijderi istedigini söyledi.

    Hakan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan kardesim bunun iyi-kötü yada hangi pozisyonda oynatacagim derdi degil hafta basindan beri hepimiz biliyoruzki baskan bu isle ilgileniyor Fatih hoca bir demec bile vermedi A. Albayra bu aksam bi aciklama yapdi eger biraz daha gec kalinsa yönetimin ne halde oldugu ortaya cikacak zaten....

      Saygilarimla

      Sil
  5. Insallah gelir, bir hafta davul zurna yapacagim :)

    YanıtlaSil
  6. Insallah gelecek, gelince de 1 hafta davul zurna yapacagim :)

    YanıtlaSil