25 Ocak 2013 Cuma

Yine Yeniden "Didier DROGBA"


Şimdi ben burada sizlere uzun uzun Drogba kimdir nedir diye anlatmayacağım. Anlatırsam ayıp olur ama yinede ufak bir bilgi ekleyeyim adettendir.


11.03.1978 yılında doğan Fildişi Sahilli oyuncu futbola Le mans B takımında başladı. Sırasıyla Le mans, Guingamp, Marsille, Chelsea, Shanghai Shenhua takımlarında oynadı. Drogba geç keşfedilen ya da kendini geç bulan oyunculardan. Neredeyse 26 yaşında dünya piyasasına ismini duyurdu ve Mourinho'nun çok istemesiyle Chelsea transfer oldu. Chelsea'da efsane bir 8 sezon geçirdi. Bakalım istatistiklerine;


Şimdi gelelim bize ne katacağına. Galatasaray'da ilk devre görüldüğü üzere kanatları işlemeyen, ileride top tutamayan hatta rakip sahada topla oynama oranı ligin en aşağılarında olan bir takım izlenimi verdi. Takım ileride top tutamadığı için rakibine oynama imkanı sağlıyor ve kalesinde çok atak gördüğü için savunmasıda eleştiriliyor. Geçen seneki gibi topu ayağımızda tutamadığımız için takım savunmamızda da zaafiyetler gösteriyoruz.

 Galatasaray'ın bu kadar gol yemesi, savunmasının kötü gözükmesinin sebebi tamamen topa sahip olamaması. Bunun dışında hücum anlamında da neredeyse ''0'' yaratıcı bir takım görüntüsünde. Top forvet oyuncularımıza gitmesi ile geri dönmesi bir oluyor. İşte Drogba transferi en başta bu konuda bize ilaç olacaktır.

Sneijder'in de gelmesi ile beraber takımın bir sistem değişimine gideceği aşikar. Görünen o ki bize en yakın sistem de 4-3-1-2 dizilişi. Fakat hem çift forvet oynayan bir takım için 3 forvetin az kalması,, hemde ileri ikilinin yine Burak- Umut, Burak-Elmander'den kurulacak olması Sneijder'in tek başına ne kadar derdimize derman olacağı konusunda soru işareti bırakıyor. İşte Drogba veya herhangi bir forvet transferi bu yüzden çok çok önemli. Hemde mevcut yetersiz kanat oyuncularını saf dışı bırakacak olması da bir artı.

1.5 sene önce başladı bu Drogba rüyası 1.5 senedir her transfer dönemi ha geldi ha gelecek diye bekledik durduk. Transfer döneminin kapanmasına 10 gün kalmışken yine yeşeren umutlarımız umarım bu sefer mutlu son ile biter. Drogba transferi Sneijder transferini tamamlayan ve daha mükemmel yapacak olan bir transferdir.

3 yorum:

  1. Abdurrahman K.25 Ocak 2013 18:50

    Cruyff ne der:''Top sizdeyse size gol atamazlar.'' Bu seneki sorun topun bizde kalmaması.Sneijder ve Drogba bu işin kompetanı.Gelsin,başımızın üstünde yeri var.Bence sol bek ve stoper transferinden daha iyi bir transfer olur.Drogba ilaç olur.Maliyeti 3-4'ü geçmesin yeter.

    YanıtlaSil
  2. cok yerinde tespitler olmus Askin. Eger sende bu topa girdiysen ikinci kez yanilmayacagini dusunuyorum ki yanilacagindan biraz suphe edersen sanirim bu bilgileri paylasmazdin. Hayirlisi olur ins. @qeceninmatemi

    YanıtlaSil