4 Mart 2013 Pazartesi

Şampiyonluk Yolunda Puan Hesaplaması.





Sezonun geri kalanında 10 STSL maçı kaldı. Bunun 6'sını Arena'da oynayacağız. Puanımız bugün 47. İçerideki 6 maçı kazanmamız halinde ulaşacağımız puan, 47 +18 = 65.

Genel tablomuzu çizdikten sonra bir de rakiplerimize bakmak gerek. Beşiktaş'ın oldukça zorlu bir fikstürü var ve puanları 42. Yani sezon sonunda 65 puana ulaşmaları için kalan 30 puandan 23'ünü almaları gerekiyor ki bu durum mevcut kadroları ve fikstürleri ile bu pek mümkün gözükmüyor. Örneğin kalan 10 maçta 7 galibiyet 2 beraberlik gibi çok iyi bir süreç geçirmeleri pek olası değil gibi.
Gelelim diğer ve belki de şampiyonluk yolunda daha Beşiktaş'a nazaran daha ciddiye almamız gereken rakibimiz olan Fenerbahçe'ye. Önce genel durumlarını çizmekte fayda var. Bugün topladıkları puan 40 ve önümüzdeki 10 maçta 65 puana ulaşmaları için kalan 30 puanın 25'ini toplamaları gerekiyor. Yani 10 maçta minimum 8 galibiyet 1 beraberlik gibi bir süreç çizmeleri gerekiyor.
Bu noktada esas soru şu: Fenerbahçe 10 maçta 30 puanın 25'ini toplayabilir mi? 17'de 16 yaptıkları sezondaki malum saha dışı olayları gerçekleştirmezlerse biraz zor gibi gözüküyor. Fikstürleri Beşiktaş'a göre daha kolay olarak gözüküyor ancak şöyle bir gerçek de var ki Fenerbahçe gerginlikten güçleniyor. Büyük veya gergin maçlarda ayrı bir motivasyon yakalarken daha orta sıralara oynayan takımlara karşı motive olamayıp daha çok puan kaybediyor.
Gelelim olaya madalyonun "biz" tarafından bakmaya. Kalan 10 maçta sadece içeride 6 galibiyet almak bizi 65 puana ulaştıracak ve şampiyonluk için belki de yeterli bile olabilecek bir seviyeye getirecek. Bu yüzden içerideki maçlarımızın her biri şampiyonluk yolunda hayati anlam taşıyor. Bu maçlarda kesinlikle puan kaybı yapmamalı ve hatta buna tahammülümüz yokmuşçasına bir futbol oynayıp, bu maçlarda taraftarla bütünleşerek tıpkı Orduspor maçının ikinci yarısındaki gibi o boğucu Arena havasını rakiplerimize hissettirmeliyiz. Dışarıda 4 maçımız kaldı ve bunun sonuncusu ezeli rakibimize karşı ve muhtemelen gene bir 12 Mayıs gecesinde olacak. Bu derbi maçını bir kenara bırakırsak sırasıyla Kayseri, Karabük ve .Gaziantep deplasmanlarından en kötü 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi çıkartsak bizi derbi için ideal bir puan seviyesine getirir. Büyük maçlarda ortaya koyduğumuz futbol ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi bizim Kadıköy deplasmanında en önemli kozumuz olacaktır.
Sözün özüne gelecek olursak. 10 maçta Ali Sami Yen Arena'da alınacak 6 galibiyet ile birlikte deplaselerden alınacak 1 galibiyet ve 1 beraberlik, bizi 69 puana ulaştırır ki bu durum sanırım şunu özetliyor: Şampiyonluk Yakın, Meşaleyi Yakın..                          [Mustafa Bekir Arslan] 
         

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder